angle-uparrow-clockwisearrow-counterclockwisearrow-down-uparrow-leftatcalendarcard-listchatcheckenvelopefolderhouseinfo-circlepencilpeoplepersonperson-fillperson-plusphoneplusquestion-circlesearchtagtrashx

Moet je lezen: Internetreclame is een bedrijfsstad van Trevor Jim

Grote technische bedrijven zuigen je in hun ecosysteem, ze bouwen hun eigen bedrijfsstad, je werkt voor hen.

17 juni 2020
In Overige
post main image
https://unsplash.com/@elli19

Bij het zoeken naar iets op het internet kom je soms een artikel tegen dat perfect beschrijft wat je al jaren aan vrienden, collega's, vertelt. Of je nu een uitgever bent, een softwareontwikkelaar, een reclamebureau, dit artikel van Trevor Jim is een must-read. Hier zijn de eerste regels:

Internetreclame is een bedrijfsstad

28 februari 2017

Als je veel Hollywood-westerns hebt gezien, heb je waarschijnlijk een bedrijfsstad gezien. Het zou een stad kunnen zijn die door een mijnbouwbedrijf naast de mijn is gebouwd: het bedrijf is eigenaar van het land, de huizen, de algemene winkel, de school, de saloon, de kerk. Het bedrijf betaalt de mijnwerkers om in de mijn te werken, maar de mijnwerkers betalen het bedrijf om in de stad te wonen. Soms worden de mijnwerkers betaald in 'scripts', die alleen in de stad kunnen worden uitgegeven. Dit kan een welwillende regeling zijn, maar het bedrijf heeft de macht om alle winst te nemen als het dat wil, en dat deed het vaak, althans in de films.

Om verder te gaan met het lezen van dit artikel, klik hier:

Internet reclame is een bedrijfsplaats
http://trevorjim.com/internet-advertising is een bedrijfsplaats.

Geen Apple apps ontwikkeling

In 2010 heb ik een iMac mini gekocht. Op dat moment dacht ik dat het een goed idee zou zijn om te beginnen met het ontwikkelen van apps voor de iPhone. Ik heb een begin gemaakt, maar in 2011 dacht ik: hoe kun je zo dom zijn. Ik wil het Apple ecosysteem niet ondersteunen. Als andere mensen dit doen, laat ze het dan doen. Dat zal ik niet doen. Niet alleen Apple gebruikt mij om apps voor hen te ontwikkelen, ze nemen ook zo'n 30% van de prijs van mijn app. Later bleek mijn iMac mini gelukkig nuttig voor iets anders, namelijk videobewerking (nutteloos voor de weergave). Toen de projecten klaar waren verkocht ik mijn iMac mini voor een mooie prijs.

Geen Android apps ontwikkeling

Het is verleidelijk om apps te ontwikkelen voor Android. Immers, Android is open source. Ik heb de Ubuntu Aquarius Bq4.5 gekocht toen deze werd uitgebracht. Eindelijk een OS dat je niet bespioneert. Op een vakantie naar Engeland verloor ik mijn telefoon. Ik kocht een OnePlus 3T en installeerde er LineageOS op.

LineageOS is een geweldig initiatief. Prachtige mensen die open source overdragen naar alle soorten telefoons. Ook LineageOS probeert uw telefoon echt veilig te maken. Maar er is een probleem. Google, de ontwikkelaar van Android, doet zijn uiterste best om uw gegevens te verkrijgen. Kijk uit voor DNS-gegevens zoals 4.4.4.4 en 8.8.8.8. Wanneer u een contactpersoon zoekt, zoekt Android standaard niet alleen in uw telefoon, maar ook op het internet. U moet actie ondernemen om dit uit te schakelen. Dit betekent dat LineageOS misschien zeer veilig is, maar het beschermt zeker niet uw privacy.

Zelfs als de ontwikkelaars van LineageOS meer privacy-vriendelijke software zouden willen uitbrengen, kunnen ze dat niet omdat Google elk jaar een update geeft van Android en elke release nieuwe privacy-gerelateerde kwesties heeft. U kunt privacybewuste apps ontwikkelen voor Android en deze toevoegen aan de F-Droid app-store. Maar nogmaals, wat heeft het voor zin om dit te doen als het OS slecht is. Wilt u dit ecosysteem echt ondersteunen?

Geheugenveilige programmeertalen

Natuurlijk heeft Trevor Jim helemaal gelijk over de C en C++ nachtmerrie. Dat het niet mogelijk is om met deze talen geheugenveilige programma's te bouwen. Maar ik geloof dat er meer is met een taal. Het gaat ook om een programmeurshouding. Als je het hebt over programmeertaal nachtmerries dan kan ik veel noemen.

Samenvatting

Grote Amerikaanse techneuten zuigen je in hun ecosysteem, ze bouwen hun bedrijfsstad, je werkt voor hen. Denk aan al het reclamegeld, ontwikkelaarsgeld dat van u, uw bedrijf, uw land naar Amerikaanse bedrijven zoals Google, Facebook, Apple stroomt. Er is een alternatief, maar het zal een enorme inspanning en tijd vergen. Maar op een dag moet je het doen.

Links / credits

Internet advertising is a company town
http://trevorjim.com/internet-advertising-is-a-company-town/

Laat een reactie achter

Reageer anoniem of log in om commentaar te geven.

Opmerkingen

Laat een antwoord achter

Antwoord anoniem of log in om te antwoorden.